Complete transformatie bij Lecarbo

Complete transformatie bij Lecarbo

Revamp van een enkelligger rolbrug

Over dit project

Locatie

Zonnebeke, België

Sector

Bouw

Type product

Enkelligger rolbrug

Over de opdrachtgever en de samenwerking

Lecarbo Graafmachines is sinds 2008 actief in het verkopen, verhuren en herstellen van graafmachines. Ze zijn officiële CASE-dealer in West-Vlaanderen en bieden service aan alle merken aan. Lecarbo verhuisde in 2023 naar hun nieuwe loods in het industrieterrein De Polderhoek in Zonnebeke. Hun huidige enkelligger rolbrug diende ook mee verhuisd te worden, maar niet vooraleer deze volledig in orde werd gezet door het CMC-team! De rolbrug werd compleet gereviseerd en zal gebruikt worden voor het tillen van machines of machineonderdelen.

Het uitvoeren van een revisie aan een rolbrug heeft verschillende voordelen en kan vaak interessanter zijn dan de aankoop van een volledig nieuwe installatie. Een revisie kan kostenbesparend werken en verlengt de levensduur. Versleten onderdelen worden vervangen, wat het risico op storingen verminderd en de betrouwbaarheid verbetert. Tijdens een revisie kunnen eventuele prestatieproblemen worden aangepakt en opgelost. Dit resulteert in een verbeterde efficiëntie en optimale prestaties van de rolbrug.

Het project

CMC heeft de kraan op de oude werkplaats van Lecarbo gedemonteerd en vervoerd naar de werkplaats in Maldegem. Hier werden onderstaande werken uitgevoerd:

  • Nieuwe STREET takel 8T
  • Nieuwe vlakkabels en rail
  • Kopdragers met motoren
  • Compleet herschilderd
  • Nieuwe bestickering

De vernieuwde enkelligger werd na afwerking geïnstalleerd in de nieuwe loods van de klant.

CMC leverde ook 2x 56m kraanbaan incl. 2 extra tussenconsoles voor kopstructuur hal en 56m voedingslijn.

  • 415030615_885919813535979_9203077824916262089_n
  • WhatsApp Image 2023-06-30 at 14.49.01 (1)